Müşterimiz olmak ister misiniz?

Telefon numaranızı giriniz. Sizi en kısa sürede arayacağız ve özel çalışma şartları sunabiliriz.

+90
Geçerli telefon numarası giriniz
Something went wrong.

Müşterimiz olmak ister misiniz?

Teşekkür ederiz!

Bilgileriniz tarafımıza ulaşmıştır. Kısa süre içeresinde aranacaksınız !

Soru ve Destek için

Dostavista Çerez Politikası

BÖLÜM III) ÇEREZ POLİTİKASI 1)ÇEREZLER VE BENZERİ TEKNOLOJİLER DOSTAVİSTA’ya ait internet sitelerine, elektronik platformlara, uygulamalara elektronik posta iletilerine veya reklamlara erişim sırasında, kullanıcıların platforma erişim için kullanmış olduğu cihazlara belirli verilerin kaydedilmesi ve toplanmasını sağlayan veri dosyaları yerleştirilebilmektedir. Bu veri dosyaları çeşitli veri depolama amaçlı benzeri diğer teknolojiler ile de yerleştirilebilir. İşbu Politika’da DOSTAVİSTA tarafından kullanılabilecek çerez ve benzeri teknolojileri ifade etmek üzere “çerez” ifadesi kullanılmaktadır. Çerezler, siteyi ziyaret ettiğinizde, mobil veya masaüstü cihazınıza kaydedilen küçük metin dosyaları veya bilgilerdir. Çerezler genellikle kullanıcıların geldikleri internet site isimlerini, kullanım ömürlerini (cihazınızda ne kadar süre ile kalacağı gibi) ve rastgele verilen sayılardan oluşan değerler içerir. Çerezler aracılığı ile kişisel veri toplanması mümkün olmakla birlikte, çerezler aracılığıyla toplanan her türlü veri kişisel veri niteliği taşımayabilecektir. Bu nedenle çerezler aracılığıyla elde edilen verilerin ancak yasal çerçevede kişisel veri teşkil ettikleri ölçüde, işbu Politika ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında değerlendirileceği dikkate alınmalıdır. 2)ÇEREZ TÜRLERİ Çerezler süre bakımından veya ait oldukları alan adına göre sınıflandırılabilmektedir. Çerezler, süre bakımından sınıflandırılmaları durumunda, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Oturum çerezleri, kullanıcının tarayıcıyı kapatması üzerine silinen çerezleri ifade ederken, kalıcı çerezler ise önceden belirlenen bir süre boyunca kullanıcının bilgisayarında/cihazında kalan çerezlerdir. Çerezler ait oldukları alan adına (domain) göre sınıflandırılmaları durumunda ise ilişkili taraf çerezi ve üçüncü kişi çerezi olmak üzere ikiye ayrılır. Ziyaret edilen alan tarafından yerleştirilen çerezler ilişkili taraf çerezleri olarak isimlendirilirken, ziyaret edilen farklı bir alan tarafından yerleştirilen çerezler ise üçüncü parti çerezi olarak ifade edilmektedir. Ziyaret edilen alan dışındaki kişilerin, ziyaret edilen alan üzerinden kullanıcı cihazına çerez yerleştirmeleri durumunda üçüncü kişi çerezi söz konusudur. 3) ÇEREZLERİN KULLANIM AMAÇLARI İnternet sitelerinde, platformlarında, uygulamalarında, reklam ve iletilerinde kullandığı çerezlerden, aşağıda belirtilen amaçlar ile faydalanabilmektedir. 1-Operasyonel amaçlı kullanımlar: DOSTAVİSTA İnternet sitesi, platform, uygulama ve hizmetlerinin idaresi ve güvenliği için gerekli gördüğümüz çerezleri kullanabiliriz. Operasyonel amaçlar için kullanılan çerezlere örnek olarak, internet sitesi, uygulama ve platformlarda yer alan fonksiyonlardan yararlanılmasına olanak tanıyan teknolojiler ile bu mecralardaki düzensiz davranışları tespit etmek için kullanılan çerezler gösterilebilir. 2. İşlevselliğe yönelik kullanımlar: DOSTAVİSTA İnternet sitesi, platform, uygulama ve hizmetlerinin kullanımını kolaylaştırmak ve bunları kullanıcılar için özelleştirmek amacıyla çerez kullanabilecektir. İşlevsellik amacıyla kullanan çerezlere, kullanıcı bilgilerini ve tercihlerini hatırlamamızı sağlayan teknolojiler örnek gösterilebilir. 3. Performansa yönelik kullanımlar: DOSTAVİSTA internet sitesi, uygulama, platform ve hizmetlerine ilişkin performansın artırılması ve ölçülmesi amacıyla da çerez kullanabilmektedir. Bu amaçla kullanılan çerezlere örnek olarak, kullanıcıların internet sitesi, uygulama, platform ve hizmetlerini nasıl kullandığını anlamamızı ve kullanıcı davranışlarını analiz etmemizi sağlayan çerezler ile gönderdiğimiz iletiler ile etkileşime geçilip geçilmediğini anlamamıza imkân veren teknolojiler gösterilebilir. 4. Reklam amaçlı kullanımlar: DOSTAVİSTA’ya veya üçüncü kişilere ait internet sitesi, platform ve uygulamalar üzerinden, kullanıcıların ilgi alanlarına yönelik reklam ve benzeri içerikleri iletmek amacı ile ilişkili taraf çerezleri ve üçüncü kişi çerezleri kullanabiliriz. Reklam amaçlı kullanımlara örnek olarak, reklamların etkinliğini ölçen çerezler ile belirli bir reklama tıklanıp tıklanmadığını veya reklamın kaç kere görüntülendiğini gösteren çerezler gösterilebilir. 4)ÇEREZLERİ REDDETME VE SİLME Birçok internet tarayıcısı, varsayılan olarak çerezleri otomatik olarak kabul etmeye ayarlıdır. Bu ayarları, çerezleri engelleyecek veya cihazınıza çerez gönderildiğinde uyarı verecek şekilde değiştirebilirsiniz. Çerezleri yönetmenin birkaç yolu bulunmaktadır. Tarayıcı ayarlarınızı nasıl düzenleyeceğiniz hakkında ayrıntılı bilgi almak için lütfen tarayıcınızın talimat veya yardım ekranına başvurun. Eğer kullandığımız çerezleri devre dışı bırakırsanız, bu eylem DOSTAVİSTA kullanıcı deneyiminizi etkileyebilir; örneğin DOSTAVİSTA’nın belirli bölümlerini görüntüleyemeyebilir veya ziyaret ettiğinizde sizin için özelleştirilmiş olan bilgilere ulaşamayabilirsiniz. DOSTAVİSTA’yı görüntülemek için farklı cihazlar kullanıyorsanız (ör. bilgisayar, akıllı telefon, tablet vb.), bu cihazların her birindeki her tarayıcının çerez tercihlerinize uygun şekilde ayarlanmış olduğundan emin olmanız gerekir. 5)YETKİLİ HİZMET SAĞLAYICILAR DOSTAVİSTA internet sitesi, platform ve uygulamaları ile hizmetlerinin yürütülmesi ve tanıtımı için yetkilendirdiğimiz bazı hizmet sağlayıcılardan yardım alabiliriz. Bu hizmet sağlayıcılar da kullanıcıların bilgisayarına/cihazına çerezler ve benzeri teknolojiler (üçüncü kişi çerezleri) yerleştirebilecek ve kullanıcı cihazını tespit etmeye yönelik IP adresi, benzersiz tanımlayıcı ve cihaz tanımlayıcı gibi bilgileri toplayabilecektir. 6)ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE AİT SİTE, ÜRÜN VE HİZMETLER DOSTAVİSTA internet sitesi, platform ve uygulaması üçüncü kişilere ait internet sitesi, ürün ve hizmetlere ilişkin linkler içerebilir. Söz konusu linkler, üçüncü kişilere ait gizlilik politikalarına tabi olup, üçüncü kişiler ve üçüncü kişilere ait sitelerin şirketimizden bağımsız olduğu ve şirketimizin üçüncü kişilerin gizlilik uygulamalarından sorumlu olmadığının farkında olunmalıdır. Link verilen internet sitelerinin ziyaret edilmesi durumunda, kişisel veri sorumluluğu DOSTAVİSTA’ya ait olmayıp bu sitelere ait gizlilik politikalarını okunmalıdır.