Lojistikte yeni beklentilere akıllı çözümler.

Lojistikte yeni beklentilere akıllı çözümler-Blog Banabikurye
Main / Blog / Lojistikte yeni beklentilere akıllı çözümler

21.03.2023

E-ticaret hacmi günden güne büyümeye tüm dünyada devam ediyor. Bu artış sürerken kullanıcı deneyiminin de farklı alanları oluşuyor. Bu alanların başında ise teslimat deneyimi geliyor. Ne kadar marka yatırımı yaparsanız yapın, teslimat sürecinde sorunlar yaşıyorsanız yaptığınız tüm yatırım boşa gidiyor.
Markaların temel olarak yapması gereken şey tüketicilerin beklentilerini karşılamak. Beklentiler ise her geçen gün biraz daha fazlalaşıyor.

Tüketiciler satın aldıkları ürüne her şeyden önce uygun bir bedelle erişmek istiyor. Bunun yanı sıra ürünlerinin zarar görmeden, güvenli bir şekilde teslim edilmesi çok önemli. Üstelik buna olabilecek en hızlı şekilde erişilmesi gerekiyor.
Bütün bunlar klasik kargo sistemiyle markaların kontrolünün dışında süreçler olarak gelişiyor. Kontrol dışı süreçlerde kaybedilen müşteriyi geri getirmek hem çok zor hem de çok maliyetli bir süreç.

Bu nedenle ürünü satan firmanın teslimat yapacak kuryeye en kısa sürede ulaşması, ürünün bir depoda bekletilmeden müşterisine ulaştırılması, ürünün kuryeye teslimi ve tüketiciye ulaşması esnasında kayıt altına alınması birçok anlamda markanın kontrol altına alamadığı süreçlerdeki hata payının ortadan kaldırılmasını sağlıyor.

Akıllı teknolojiler aracılığıyla gönderinin nerede olduğunu tespit etmek de kolaylaşıyor. Müşteri baskısının en yoğun olduğu alanların başında "ürünüm şu an nerede" sorusu geliyor. Özellikle depolarda bekleyen ürünlerin nerede olduğunu öğrenmek için dakikalar, hatta bazen saatler süren telefon görüşmeleri yapmaktansa, bir harita üzerinde işaretli olan kurye bilgisinin an be an görüntülenmesi hem tüketici açısından hem de teslimat yapan firma açısından büyük bir iş yükünden kurtulmak anlamına geliyor. Tabii bu durum aynı zamanda gönderiyi yapan firma açısından da müşteri memnuniyetinin yükselmesi, sorunsuz biten bir müşteri deneyimi anlamına geliyor.

Tabii akıllı teknolojileri kullanmanın bir diğer önemli çıktısı da teslimat yapan firmanın kendisi için geçerli. Teslimat süreci boyunca tüm veriler sistem üzerinde toplandığı için, teslimatı yapan firma da kendini süreçlerini bu datalar ışığında geliştirme fırsatını yakalıyor.

Banabikurye tüm bu çerçevede, tedarik sürecinin her aşamasında hem gönderiyi yapan taraf hem gönderiyi alan taraf açısından büyük avantajlar ve fırsatlar sunuyor.

Aplikasyon üzerinde çıkış ve varış noktaları seçilebiliyor, gönderici ve alıcı bilgileri sistem üzerinde yerini alıyor ve harita üzerinden fiyat bilgisi hemen siparişi veren tarafa ulaşıyor.

Banabikurye 'yi işinizde kullanmanın tam zamanı!

Borzodelivery teslimat hizmetimizi deneyin

Diğer popüler makaleler
Google Play'de ve App Store'da bir web uygulaması aracılığıyla teslimat yapmanın güvenli olup olmadığını öğrenmek için bir dakikanızı ayırın.